Hubovec

30. října 2012 v 12:57 |  Recepty
Na houbách jsme na chaloupce sice nebyli, nějak se nedostával čas nebo jsme byli tak zmořeni, že bychom do lesa na kopci snad ani nevylezli, ale pár hub přinesla sousedka, tak jsem udělala krkonošké jídlo, hubovec, jak mě ho naučila horská kamarádka. Maminka, ač byla z hor, hubovec nedělala nebo si už nevzpomínám, ale je to náramná mňamka. Patří do něj 10 ingrediencí a to podle chuti, všechny nakrájené na kostičky.

Recept
cca 8 housek
houby dle chuti (mohou být i sušené, povařené ve vodě)
větší cibule
česnek dle chuti
sůl
pepř
mléko
anglická slanina (dřív ji nedávali, ale je tam moc dobrá)
2 vajíčka
hrstička krupice
vše smícháme ve středně husté těsto a nalijeme do pekáčku na rozpálený omastek. Pečeme na 180 st, do zlatava.

Když jsem byla u druhé kamarádky, nabídla mi hubovec, na kterém byly zapečené švestky. Koukala jsem na to divně a přiznám se, že jsem myslela, že to nespolknu, ale bylo to moc dobré, takže u nás se o té doby dávají navrch i švestky.

Takhle to vypadá před pečením, podotýkám, že litinový pekáček je po mé babičce, takže se v něm upeklo už hodně pokrmů, a taky je to na něm vidět, ale nedám na něj dopustit. . .

. . . je upečeno. . .

. . a můžeme baštit, jen nezapíjet pivem, alkohol a houby nejdou dohromady, mám to vyzkoušené na vlastní kůži, nebo spíš žaludek. . .
 


Komentáře

1 Hanka Hanka | E-mail | Web | 30. října 2012 v 14:08 | Reagovat

Ivi, to tedy koukám, to je hodně zajímavý recept, ale mám taky vyzkoušeno, že neobvyklé kombinace většinou chutnají skvěle. :-)
Jediné štěstí je, že jsem ještě nevytrávila po obědě, jinak bych měla utopenou klávesnici. ;-)  :-D
Tenhle recept asi zkoušet nebudu, jednak nemám houby, jednak bych to asi musela sníst sama, ... nebo taky ne! ;-)
Měj se hezky! :-) Hanka

2 babi Maňasová babi Maňasová | Web | 30. října 2012 v 14:19 | Reagovat

Ivi, to je moc zajímavé. Mám docela ráda kombinace různého masa s ovocem, dělala jsem např. kuře na švestkách a bylo to moc dobré. Ale s houbami si to nedovedu představit. No ale proč ne, za zkoušku by to jistě stálo. Jen nemám ty houby :-(

3 Zdenka"ren" Zdenka"ren" | 30. října 2012 v 16:37 | Reagovat

Recept zajímavý, docela mě láká ho vyzkoušet. Sice hub mám trochu v mrazáku, což by snad nevadilo, ale horší je to se švestkami. Ivi, šlo by tam dát sušené, kdyby se namočily aby nabobtnaly? :-)

4 Alis Alis | Web | 30. října 2012 v 18:12 | Reagovat

Ahoj Ivuš, vypadá to moc zajímavě :-) mňam, hned bych ochutnala :-)  :-)

5 iva221 iva221 | 30. října 2012 v 18:30 | Reagovat

[3]: Zdeni, se sušenými nemám zkušenost, tak nevím, ale myslím, že by to taky šlo nebo i s kompotovanými je to taky dobré.

6 Blanka Blanka | Web | 30. října 2012 v 23:04 | Reagovat

Teda Ivo a já bych to ochutnala hnedka.Podobné mňamky mi trochu připomínají velikonoční nádivku,kterou miluju :-D
No a s houbičkama to bude určitě výborné

7 Oli Oli | Web | 31. října 2012 v 7:49 | Reagovat

Vůbec tohle jídlo neznám, ale hned bych ochutnala.
Podzimní snímky v minulém článku jsou bombastický. Nádhera! :-)

8 Lucie Lucie | Web | 31. října 2012 v 11:11 | Reagovat

Ivko, nikdy jsem houby moc nemusela, vždy jsem je raději sbírala než jedla ale poslední dobou jim pomalu přicházím na chuť, a tak bych tenhle hubovec hned ochutnala! :-)

9 danielinama danielinama | Web | 1. listopadu 2012 v 8:10 | Reagovat

Tak to je zvláštní kombinace, ale věřím, že bude dobrá. My bohužel houby nemáme, ale podobný recept jsem dělala bez hub /nádivka/ a bylo to taky dobré.S houbami bych moc ráda vyzkoušela.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama